2008. január 22., kedd

A buffalo a rizs és a padlizsán


Buffalo crosswalk
Originally uploaded by ribizlifozelek

A hűtő alján ismét materializálódott egy padlizsán. Megelőzendő a padlizsán életrekelését, elhatároztuk, a padlizsánt meg kell enni.
Egy darabig tanácstalanul bújtuk a recepteket, aztán, mivel rengeteg állatot láttunk a hosszú hétvégén, valami vad mellett döntöttünk. Mivel vadból nincs sok minden itthon, egyszerű volt választani: megettük a bölényt a padlizsánhoz.
Fogtuk a padlizsánt és egy késsel meghámoztuk és apróra vágtuk, majd kisütöttük forró olajban. Addig a valódi, természetben nevelkedett bölény kiolvadt. Közben készültt egy kis gyorsrizs is. Megdinszteltem két fej apróra vágott hagymát, egy gerezt fokhagymát és a hozzáadtuk a bölényt, egy fej paradicsomot meg a rizst és addig főztük amíg a husi meg nem barnult.
A padlizsánnal kiraktam egy jénai alját, rászórtam a bölényes húst, aztán 350 F-ra betettettem egy órára a sütőbe. Nagyon finom volt

Buffalo, eggplant, rice

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése