2009. augusztus 8., szombat

Cukkini, joghurt és paradicsom


Tomatoes, yogurt and zucchini
Originally uploaded by ribizlifozelek

Amikor a hőmérőből felül kifolyik a higany a melegtől, jó dolog mindenféle könnyű ételt enni. Ilyen ez a török specialitás is.

Hozzávalók:

2 csípőspaprika (hegyes)
4 cukkini (végkony)
2 gerezd fokhagyma (nagy)
2-3 deci joghurt (finom)
olaj (oliva)
paradicsom (piros)

A paprikát ki kell sütni a forró olajban. A profi török szakácsok mind a négy oldalát megsütik négy elegáns mozdulattal. Én nem vagyok profi török szakács, nekem csak megégetni sikerül.

A cukkinit fel kell szeletelni hasábokra. Alaposan meg kell sózni, majd a paprikából visszamaradt olajban kisütni, amíg puha nem lesz.

A joghurtba só kerül, majd az apróra vágott (vagy passzírozott) fokhagyma. Ezt a trutyit rá kell önteni a paprikára és a cukkinire, majd az egészet vékonyra szeletelt paradicsommal kell diszíteni. A paradicsomdíszeket korianderrel dekoráljuk.

Finom és talán a hőmérséklet is csökken tőle.

2 megjegyzés:

  1. A szalonnas rantotta is konnyu etel!
    Csak ossze kell vagni a sok szalonnat, ra a sok tojast, esetleg ala zsir, es kesz.

    VálaszTörlés