2009. október 2., péntek

Parmezános padlizsán


Eggplant dish
Originally uploaded by ribizlifozelek

Mindenfélét főztem egyszerre. A konyha olyan volt, mintha egy hadsereget vártunk volna vacsorára. És ebédre.

Az ételeknek ínycsiklandozó neve volt, a becskei serpenyősről azonban kiderült, hogy igazából egy paprikáskrumpli alternatíva. A parmezános padlizsán viszont nagyon finom volt.

- 1 padlizsán karikára vágva
- 1 tojás
- spagettiszósz (elvileg egy üvegnyi, mi házilag csináltunk egy adaggal)
- parmezán (fél pohár)
- mozarella (fél pohár)
- bazsalikom
- zsemlemorzsa

A felszeletelt padlizsánt meghengergettem a felvert tojásban és a zsemlemorzsában. Bepaníroztam, majd betettem tíz percre a 351 F fokos sütőbe. Öt percet sült az egyik, öt percet a másik oldala.

Ezután a spagettiszószt beleöntöttem egy nagy jénaiba, beletettem a padlizsán és megszórtam a parmezánba meg mozarellába kevert bazsalikommal.

Aztán 35 percre visszatettem a sütőbe.

Egyszer rántott csirkéhez ettük köretnek, egyszer meg sülthúshoz. Mindkettőhöz jó volt.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, de ez a panírozás nem tetszik nekem. Ha már nekiállok akkor rántott cukkinin lesz belőle :)Mármint nem a padlizsánból :D

    VálaszTörlés