2009. november 24., kedd

Fokhagymasütő


Garlic Baker
Originally uploaded by ribizlifozelek

A legtöbb háztartás tele van apró bizbaszokkal, amik hasznosak, ám hiányuk nem kényszeríti azonnali öngyilkosságra az embert. Sőt.

Nálunk is rengeteg ilyen apróság halmozódott fel. Jó, hogy itt vannak, örülünk nekik, de nem létfontosságúak. Ilyen a fokhagymasütő agyagedény, tetején egy agyag fokhagymával, csak hogy tudjuk, miről van szó.

A fokhagymasütő nagyon egyszerűen működik. A tetejét be kell áztatni tíz percre (vízbe). A fokhagyma tetejét és alját le kell vágni. Az alját úgy, hogy a fokhagyma kényelmesen üljön az edény alján. A tetejét pedig úgy, hogy minden egyes gerezd látható legyen.

A fokhagyma tetejét meglocsoljuk olivaolajjal, megszórjuk oreganóval (szurokfű), sóval, borssal és szabadon választott fűszerekkel. Ez egy szabad ország, na.

Rátesszük a tetőt a tányérra és hideg sütőbe tesszük. 325 F fokra (163 C) meglegítjük a sütőt és 45 percet sütjük a fokhagymát. Időnként közben meg lehet locsolni olivaolajjal, de nem kötelező. Demokráciában élünk.

Franciakenyérrel az igazi. De salátához is jó. Vámpírok ellen meg egyenesen kíváló.

Baked Garlic

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése