2010. január 22., péntek

Toszkán babostészta


Tuscan beans and pasta with carrots
Originally uploaded by ribizlifozelek

Ez a recept igazából a toszkán babos tésztaleves átértelmezése. Annyira nem jó, hogy az apoteózis szót használjam, de meg lehetett enni, főleg egy másfél órás hegyi séta után.

Red Butte

Az eredeti receptben nincs hús. Mivel ez egy földműves étel, a húst óriási szalonnadarabokkal pótolták. Az olasz eredetre utal, hogy ezt a szalonnát olivaolajon sütötték ki.

Én kihagytam a szalonnát, viszont tettem bele egy darab maradék kolbászt és egy kis csirkehúst. A fehérbab mennyiségét pedig lecsökkentettem a felére. Másfélóra séta a hóban kevesebb kalóriát kíván, mint egy egésznapos munka a mezőn. Két emberre így is bőven elég volt.

- hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- sárgarépa
- csirkemell
- kolbász (maradék, egy szál)
- három marék tészta (ez is maradék volt, azért került bele ennyi)
- paradicsomkonzerv
- répa (egy konzerv)
- olivaolaj
- fehérbab
- rozmaring, só, bors, bazsalikom

A csirkét és a kolbászt megsütöttük (Yodát nagyjából eddig érdekelte a dolog).
Az finomra vágott hagymát megpirítottuk, belekevertük az apróra metélt fokhagymát, répát. Aztán beleöntöttük a paradicsomot és a húst meg a kolbászt. Kavargattuk. Jött a tészta. Kavargattuk. Belekevertük a babot és megsóztuk-borsóztuk-bazsalikomoztuk-rozmaringoztuk. Kavargattuk.

A kirándulás után parmezánnal tálaltuk és jó étvággyal fogyasztottuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése