2010. október 7., csütörtök

Kagyló rákkal


Mussels with shrimp and tomato sauce
Originally uploaded by ribizlifozelek

Vagy rák kagylóval.

Szeretem ezeket a tengeri mütyűröket. Viszonylag könnyen elkészíthetők és finomak.
Sajnos Salt Lake Citynek pár százezer éve nincs tengerpartja, így friss kagylót is csak akváriumokban látni, de hála a modern közlekedésnek, a tengeri izék sikeresen leküzdik a pár ezer kilométeres távolságot és eljutnak ide, a fazekunkba.

Tomato sauce

- linguine tészta (ha nincs, jó a makaróni is)
- olaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 paradicsomkonzerv
- oregano
- kakukkfű
- kagyló (1 font)
- garnélarák (1 font)
- egy pohár fehérbor
- citromlé
- petrezselyem

Last Swim

Kifőzöm a tésztát.
Megpirítom a hagymát.
Egy külön edényben megfőzöm az apróra vágott paradicsomot. Beleborítom a hagymát. Az apróra morzsolt fokhagymát, fűszereket, bort, citromlét és egy utolsó úszásra a kagylót és a rákot.

Fél órát, negyven percet főzzük.
Fél perc alatt rátesszük a tésztára, megszórjuk petrezselyemmel.

Tíz-tizenöt percet esszük.

Finom,

Mussels with shrimp and tomato sauce

1 megjegyzés: