2011. december 3., szombat
Pörkölttel teli a tököm
- Mi ez? - a két japán lány gyanakodva méregette a tökét.
- Tök - magyarázta az amerikai lány.
- Tök?
- Tök.
- Mit csinálnak vele?
- Megeszik.
- Egyben?
Jót szórakoztam, de nem nevettem hangosan - pár hete a piacon én is így néztem az első tökömre. Azóta hetente valami új receptet keresek. Harminc cent egy tök. Lelkesen kisérletezem.
Gyengébb pillanataimban magyarosra veszem a figurát. (Biztos vagyok benne, hogy hasonló esetben a japánok is sushival eszik a tököt.)
Először pörköltet akartam beletölteni, de aztán egy egyszerűbb megoldást választottam.
Töltött tök
- hosszában félbevágott tök
- negyed kiló darálthús (pulyka)
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 fej hagyma
- só, bors, paprika, kömény
- olaj
- reszelt sajt
- fokhagyma
- kömény
1. A kockázattal nem törődve félbevágom a tököm.
2. Kikaparom. A magokat megkapják a madarak, a belsőt kimosom.
3, Az apróra vágott hagymát olajon megpirítom, belekeverem a fűszereket és a zöldségeket.
4. Beleöntöm a darálthúst.
5. Addig kevergetem, amíg meg nem barnul.
6. Belekanalazom a darálthúst a tökbe. Lefedem alufóliával.
7. 375 F fokon egy órát sütöm, majd megszórom reszeltsajttal.
8. Nem töketlenkedem. Kikanalazom és megeszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése