2012. március 27., kedd
Kínai kel gombával
Mindenféle zöld izéhez való recept keresése közben gyakran botlok fogyókúrás oldalakba. Ezek a leírások gyakran magyar oldalakhoz kapcsolódnak és főként a hölgyeket célozzák meg. Általában komplett életvezetési tanácsokat is tartalmaznak és egy recept ürügyén elmesélik, hogyan kell önsanyargatni a “biztos” siker jegyében. Mivel kiváncsi vagyok, sokszor elolvasom őket, bár a legtöbb egy kaptafára íródott.
Tehát:
Reggeli: barnalisztből sütött kifli csücske.
Tízórai: egy pohár frissen facsart narancslé.
Ebéd: a barnalisztből sütött kifli közepe egy kanál túróval.
Uzsonna: egy alma (ha nem vagyunk vegetáriánusok, lehet benne kukac)
Vacsora: a barnalisztből sütött kifli másik csücske fél pohár zsírszegény tejjel
Ezután egy receptleírás következik:
Kínai kel gombával
- kínai kel(l)
- fél tucat csiperke
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 centi gyömbér
- 1 hegyespaprika
- 2 kaliforniai paprika
- ecet
- szójaszósz
- olivaolaj
1. A kelt szétszegyjük leveleire, a fokhgymát, gyömbért apróra vágjuk. A gombát és a kaliforniai paprikát szeleteljük.
2. Az olajat felforraljuk, beleszórjuk a fokhagymát, a paprikákat és a gyömbért.
3. Beletesszük a gombát és a kelt.
4. Három perc múlva leöntjük ecettel és szójaszósszal.
5. Keresünk egy kecskét és odaadjuk neki az ételt, mi pedig eszünk egy tatárbífszteket bölényből. Ha épp nincs kéznél bölény és kecske, akkor az ételt valamilyen hússal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése