2013. február 22., péntek

Blackened fish

Blackened fish with edemame and green beans

- Csináljunk blackened fish-t!
Az ötlet alapjába véve jó volt, én sokszor véletlenül csinálok megfeketedett halat, de voltak fenntartásaim:
- Ha nagyon megégetem, megszólathat a tûzjelzô. Inkább kimegyek az udvarra grillezni.
- Ne menj, nem kell annyira megégetni!

Blackened fish with edemame and green beans

Blackened fish

- 2 szelet hal
- só
- 1 kanál bors
- 1 kanál paprika
- 1 kanál cayenne bors (ízlés szerint csökkenthetô)
- 1 kanál kakukkfű
- 1 kanál őrölt kömény
- 2 kanál pormustár vagy mustárpor
- vaj

0. Öntöttvas serpenyôt tûzforróra melegítjük.
1. A halszeletket megúsztatjuk az olvasztott vajban és meghengergetjük a fűszerekben.
2. A halakat beledobjuk a serpenyôbe. Kicsit megégetjük a "panírt" az egyik oldalon, aztán a másikon. (A mi vékony halszeleteinknek 2-2 perc elegendô volt.)
3. A halakat leöntjük olvasztott vajjal és tálaljuk.
4. Az öntöttvasserpenyő kitakarítása után a szivacsot kidobjuk.

2 megjegyzés: