2013. március 3., vasárnap
Jicamasaláta
- A jicama! - csaptam a fejemre, miközben a parkoló autóba pakoltam a szatyrokat. Egy valóban hiányzott. Abban volt a jícama.
A jícama egy gyökérzöldség (de szép szó, nem is zöld!), ami Mexikóban és a Fülöp-szigeteken népeledel. Mivel Ribizlifozelek nem mexikói és nem fülöp-szigeteki, ezért telefonján rákeresett a jícama képére és így puskázva kutatta jicamát, amiről mindenki azt állította, hogy a krumplik és yamok között lesz.
A retek és a sárgarépa között volt, 68 centet kértek fontjáért. Vettem egy szép kerek gyökeret.
Aztán otthagytam a pénztárnál.
Ahogy rohantam vissza jícamáért, a sorban mögöttem álló vigyorogva szólt, ahogy jött kifele a boltból:
- Ne siess, szóltam a pénztárosnak, hogy nem az enyém, nála van!
Amikor odaértem, a pénztáros mosolyogva adta kezembe a zacskót.
Ezek után meg kellett csinálni a jícamasalátát.
Jícamasaláta
- egy gyökér jícama megpucolva és vékony csíkokra vágva (olyaníze van, mintha az édesített retek lenne)
- 3-4 narancs megpucolva és felkockázva
- ízlés szerint csípős csilipaprika
- pisztácia
- lime leve
Mindent összekeverünk, majd gyomrunkban tároljuk.
Jóétvágyat!
Szerintem olyan mintha az almát keresztezték volna a karalábéval.
VálaszTörlésHogy micsoda zöldségekre akadtok rá. Én hirtelen meg is ijedtem, hogy jaj ez mi ez?
VálaszTörlés