2009. április 25., szombat

Kel


Kale ragout
Originally uploaded by ribizlifozelek

Szóval, nem mángold volt, hanem valami kel.

Ott terpeszkedett a hatalmas bokor, kiszorítva az ehető zöldségeket a hűtő aljából. Óriás levelei egz nyúl fogára vártak.

Nyul

Nyúl nem volt. Pedig nyulat szívesebben ettem volna, akkor is, ha előtte ilyen kelt eszik.

A kel (kale) egy részéből a Joy alapján valami rakott étel készült. De még mindig maradt egy hatalmas csokor zöld.

Végül egy déli receptet választottunk.

Olajon hagymát pirítottunk, rászórtuk a kelt. Ez nagyon tetszett: 5-7 perc alatt összement a sok kel iciri-picire.

Levettük a hőt, egy paradicsomkonzervet borítottam rá, apróra tört fokhagymát kevertem bele két szemet. Megszórtam köménnyel, beletettünk két babérlevelet és egy kevés gombát. Egy órát hagytuk lassú tüzön párolódni, aztán bazsalikommal és oreganóval fűszereztük.

Sült csirkével fogyasztottuk. Az elnyomta a kelt. Egyébként tényleg finom volt. Legközelebb azért teszünk bele egy kanál mézet és egy kis citromot is.

2 megjegyzés: