2009. augusztus 6., csütörtök

Olivaolajos kecskesajt


Goat cheese and fresh cheese with olive oil
Originally uploaded by ribizlifozelek

Most, hogy itthon vagyunk, kihasználjuk a lehetőséget és tobzódunk a finomabbnál finomabb kecskesajtokban. Vendégeink lassan azt hiszik, hogy csak a kecskehúst ismerjük, az egyedüli tejtermék, amit fogyasztunk, az meg a kecskesajt.

De ha egyszer olyan finom az a sajt!

A hús meg az egy másik érdekes történet: mi egy kis darab kecskét szerettünk volna, de kiderült, a minimalista verzió a kecskefarmon működésképtelen. Vagy egy egész gidát visz el a t. vevő, vagy nem.

Így lettünk gazdagabbak egy egész gidával. Ott van a gida feltrancsírozva a mélyhűtőben és ha kinyitjuk az ajtót, vádlón felénkmered egy-egy láb. Mi erőnket, fantáziánakt és hasunkat megfeszítve próbáljuk elkészíteni és elfogyasztani az állatkát.

What do you think about global warming?

Természetesen közben a kecskesajtra is újabbnál újabb variációkat találunk ki. Ezek a kecskesajtos receptek mind egyszerűek és finomak.

A kecskesajtot kockákra vágtuk, egy réteget betettünk egy kis üveg aljára, rászórtunk rozmaringot, borst, egy fél gerezd fokhagymát, oreganót, sót, borst, majd erre még egy réteg kecskesajtot tettünk. Az egészet leöntöttük olivaolajjal.

Pillanatok alatt felfaltuk a felét.

Ekkor a hiányzó kecskesajtot pici juhtúrógombocokkal pótoltuk, majd hozzátettünk még egy kis olajat.

Lehet, veszünk egy farmot valahol...

2 megjegyzés:

  1. bocsi, ma már nem akartam többet hozzászólni - nehogy túl mohónak tünjek - de hát kedvencem a kecskesajt)))
    képes vagyok 20km utazgatni néha pár dekáért.
    (utazási költség pont annyi amennyiért veszem a kecskesajtot
    )
    monti

    VálaszTörlés
  2. Monti, egyaltalan nem vagy moho - hacsak nem a kecskesajtfogyasztasrol van szo :)

    VálaszTörlés