2009. szeptember 10., csütörtök

Könnyű nyári vacsora


Grilled vegetables
Originally uploaded by ribizlifozelek

Meleg volt. Pára volt.

Semmi kedvünk nem volt sokat és nehezet enni. Tudom, egyes német ismerőseim ebben a melegben megennének egy egész borjúmájat 34 fokban, majd utánaengednének egy egész Gundelpalacsinát.

Ezt most nem vállaltuk be. Egy rendes saslik elkészítéséhez sok idő kellet volna. Enni akartunk valami könnyűt.

A hagymát és a zöldségeket meg a gombát, meglocsoltuk olivaolajjal, sóval, borssal, orégenóval aztán betettük a sütőbe.

Ennyi volt.

Gyors volt és finom és még kivételesen jól is nézett ki.

Imádtuk.

Aztán majd ha jön a tél, megesszük a borjúmájat is.

2 megjegyzés:

  1. Legközelebb tegyél bele egy pár szelet vinettét is hámozatlan s zuchinit hámozva s akkor nem imádságra hanem a borjúmájra is rákésztet.

    VálaszTörlés
  2. Megprobaljuk! Amint huvosebb lesz, borjumajjal egyutt.

    VálaszTörlés