2009. szeptember 8., kedd

Turbózott sajt


Cheese
Originally uploaded by ribizlifozelek

Először tamáskodtam, amikor megláttam a házilag "elrontott" sajtot. Olyasmiket gondoltam, hogy a kecskesajt önmagában elég ízes és a mozarella elég ízetlen ahhoz, hogy itt mindenfélével elrontsuk.

De ha már volt egy nagy adag kecskesajt otthon a kecskefarmról, kipróbáltuk ezt a receptet.

Igazából szinte semmi munka nem volt vele: sajtdarabokat tettünk olivaolajba, amibe korábban egy kis szurokfüvet (vulgó: oreganót) kevertünk. Bármit lehet még hozzátenni. Például chiliport. (Lásd fotó.)

Félelmeim nem igazolódtak be: nagyon finom lett. És hála az olivaolajnak, még jobban hízlal.

Legközelebb kipróbáljuk, milyen lesz a sűrített joghurt, ha így olivaolajjal "rontjuk el".

3 megjegyzés:

  1. Rossz nem lehet amiben sajt van meg olívaolaj :)

    VálaszTörlés
  2. Tégy bele egy kis ribizlifőzeléket is s ha akkor sem lesz moslék szabadalmaztasd

    VálaszTörlés