2010. március 20., szombat

Kelbimbó egyszerűen


Brussels Sprouts I
Originally uploaded by ribizlifozelek

Amerikában nemcsak a távolságok és az autók nagyobbak, mint Európában, hanem a kelbimbók is. Az amerikai kelbimbó 2.5-5 centis, az átlagos európai kel 1.5-2.

A kelbimbó nem a kedvencem és még akkor finom voltam - ellentétben a kelbimbóval. Számomra ez inkább nem-kell-bimbó. A kelbimbót viszont angolul Brussels sproutsnak hívják és most hétköznapjaimban Brüsszel jelentős szerepet játszik. Úgyhogy csináltam egy kelbimbós ételt.

Brussels Sprouts II

- fél kg kelbimbó
- vaj
- 1 kanál só
- bors
- fél citrom leve
- negyed pohár dió
- fél pohár kéksajt (ha a sajt nem kék, az se baj)

A sütőt 351 Fahrenheit fokra melegítettem.
Kivajaztam az edényt. Alulra került a kelbimbó. Rá a vajcsíkok. Meglocsoltam citromlével, sóztam, borsoztam és betettem a sütőbe.

Negyed óra után kivettem, megkavartam és rászórtam a diót. Tíz perc múlva elkészült.
Kivettem. Megszórtam sajttal.

Megettük.
Jó volt.
Kel(l).


Brussels Sprouts III

2 megjegyzés: