Marinara sauce with porcini
Originally uploaded by ribizlifozelek
A marinara szósznak nem voltak olyan izgalmas kalandjai, mint Zorronak. Egyszerű, hétköznapi kalandok voltak ezek, amik jórészt fazekakhoz, tányérokhoz és különféle konyhai eszközököz kapcsolódtak.
Magát a marinarát egyszerű volt elkészíteni. Kellett hozzá masfél font darálthús. Ezzel csak egy apróbb gond volt: csak fél kiló darálthusunk volt. Önmagában ez nem lett volna probléma, de a lassú szakácsba nem szerencsés kevés ételt betenni, mert szénvagyon lesz belőle, amit hosszan kell vakargatni az edényről és nem nagyon lehet elfogyasztani.
A hiányzó darálthúst daráltkolbásszal pótoltuk.
- fél kiló darálthús
- fél kiló daráltkolbász
- két doboz paradicsomszósz
- oregano, rozmaring, só, bors
- három szem fokhagyma
- másfél fej hagyma
- babérlevél
A húsokat megbarnítottuk és hozzákevertük a hozzávalókat. Az egész trutyit beleöntöttük a lassú szakácsba és otthagytuk az egészet tíz órára.
Finom volt.
Viszont kicsit sok lett. R. kapott belőle. Mi ettünk belőle. Aztán ránéztünk a félfazék szószra. A félfazék szósz visszanézett. Valamit kellett vele tenni.
A kéksajtos vargányából maradt egy kevés gomba. Ezt a gombát apróra vágtam, kicsit megpirítottam és rátettem egy adag szószt.
Elképeszően jó lett.
Csak maradt még két adag szósz.
Recept ellopva általam, nagy kösöznettel. :))
VálaszTörlésA maradékot küld el nekem fénypostával megkóstolásra. :-))
VálaszTörlésFagyaszd le :)
VálaszTörlésVagy majd megkóstoljuk. :)
Egeszsegetekre!
VálaszTörlésZiebi, mar csinaltam belole valami mast...