2010. március 3., szerda

A marinara szósz kalandjai


Marinara sauce with porcini
Originally uploaded by ribizlifozelek

A marinara szósznak nem voltak olyan izgalmas kalandjai, mint Zorronak. Egyszerű, hétköznapi kalandok voltak ezek, amik jórészt fazekakhoz, tányérokhoz és különféle konyhai eszközököz kapcsolódtak.

Magát a marinarát egyszerű volt elkészíteni. Kellett hozzá masfél font darálthús. Ezzel csak egy apróbb gond volt: csak fél kiló darálthusunk volt. Önmagában ez nem lett volna probléma, de a lassú szakácsba nem szerencsés kevés ételt betenni, mert szénvagyon lesz belőle, amit hosszan kell vakargatni az edényről és nem nagyon lehet elfogyasztani.

A hiányzó darálthúst daráltkolbásszal pótoltuk.

- fél kiló darálthús
- fél kiló daráltkolbász
- két doboz paradicsomszósz
- oregano, rozmaring, só, bors
- három szem fokhagyma
- másfél fej hagyma
- babérlevél

Marinara Sauce

A húsokat megbarnítottuk és hozzákevertük a hozzávalókat. Az egész trutyit beleöntöttük a lassú szakácsba és otthagytuk az egészet tíz órára.

Finom volt.

Viszont kicsit sok lett. R. kapott belőle. Mi ettünk belőle. Aztán ránéztünk a félfazék szószra. A félfazék szósz visszanézett. Valamit kellett vele tenni.

A kéksajtos vargányából maradt egy kevés gomba. Ezt a gombát apróra vágtam, kicsit megpirítottam és rátettem egy adag szószt.

Marinara Sauce with porcini

Elképeszően jó lett.

Csak maradt még két adag szósz.

4 megjegyzés:

  1. Recept ellopva általam, nagy kösöznettel. :))

    VálaszTörlés
  2. A maradékot küld el nekem fénypostával megkóstolásra. :-))

    VálaszTörlés
  3. Fagyaszd le :)

    Vagy majd megkóstoljuk. :)

    VálaszTörlés
  4. Egeszsegetekre!

    Ziebi, mar csinaltam belole valami mast...

    VálaszTörlés