Sweet dreams
Originally uploaded by ribizlifozelek
A borda gyanakodva nézett rám.
Én ellenségesen pislogtam a bordára.
Nagy volt és olyan, olyan bordaformájú.
Pár hete vendégségben ettünk texasi sertésbordát. Akkor nagyon ízlett ez az étel.
Mi is megpróbálkoztunk vele, bár nekem kételyeim voltak.
Egy texasi úgy nő fel, hogy tud bordát csinálni. Ugyanúgy, ahogy egy magyarnak a vérében a pörköltkészítés, egy texasi az anyatejjel szívja magába a sertésbordát.
Csak leszáll a lováról, megigazítja széles karimájú kalapját, és a borda engedelmesen kiszáll a disznóból.
A csizmás, széles öves texasi pillanatok alatt megsüti az állatot, ugyanúgy, ahogy pörgekalapos magyar legény bármiből tud másodpercek alatt kíváló pörköltet készíteni. Vagy valami ilyesmi.
A borda elkészítése végül tényleg egyszerű volt. A sózott, borsózott bordákat 300 F fokon két órát sütöttük a sütőben. Aztán ráöntöttünk egy csomó texasi szószt és visszatettük a sütőbe, a legmagasabb, grillező fokozatra állítottuk a gépet és ott hagytuk a bordát még negyed órát.
Aztán házi káposztasalátával tálaltuk és mind megettük.
Evés közben igyekeztünk nem gondolni Malackára.
Így sikerült elfogyasztani az elképesztően ízletes bordákat.
Mi is bordát akarunk sütni a hétvégén, csak kicsit másképp. :) Ha finom lesz megírom a receptet. :)
VálaszTörlésNálunk nem lehet kapni husos bordát, csak olyat ami nem is érdemes megsütni. Sajna! (Szegény malackák!) :)))
VálaszTörlésZiebi, ird!
VálaszTörlésCsilla, szegeny belgak...
Csilla, de van kagylo!
VálaszTörlés