2011. február 28., hétfő
Kakukkfüves kardhal
- Kedveském, nem maga jön - szólt rá a halaskofa a hispán asszonyságra, aki valahogy a semmiből dugta ki a fejét az első sorban, elsöpörve egy ugyancsak tolakodó ázsiai párt.
- Ebből a kardhalból kérek - nagyon profinak éreztem magam, hogy felismertem a kardhalszeletet, pedig nem volt nála kard.
Kakukkfüves kardhal
- egy pohár fehérbor
- kardhal
- citromlé
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 kanál kakukkfű
- só, bors
1. Beleöntöttem a fehérbort egy lábasba, beleszórtam egy kanál kakukkfüvet, a sót és a borst. Beletettem a kardhalszeleteket. A lábast egy órára betettem a hűtőbe.
2. Összekeverem a olivaolajat, apróra vágott fokhagymát és a citromlét 2:1 arányban és beleszórtam a második kanál kakukkfüvet.
3. A kardhalat kivettem a hűtőből, alufóliába csavartam és közepes hőmérsékletre betettem (351 F fok) a sütőbe húsz percre.
4. A húsz perc elteltével kivettem a sütőből a kardhalat, megkentem a citromos olajos keverékkel és édesburgonyával és squash-sal tálaltam.
Bármiféle vívódás nélkül fogyasztottuk.
ezt (is) ki fogom próbálni, ugyan még nem tudom, hol teszek szert kardhalra?
VálaszTörlésA Krimbol nem visznek halat az orszag belsejebe?
VálaszTörlésEn ma kiprobalom!!! Gyonyoru kardhalat vettem tegnap Monastirban a piacon!!
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésJóétvágyat!
VálaszTörlésHova kell a fokhagyma, mert a hozzávalók listájában szerepel de a receptben nem találom a helyét.
VálaszTörlésTorokze, elnézést!
VálaszTörlésAz olviaolaj-citromlé keverékbe kerül.
Jó étvágyat!