2012. április 28., szombat

Kalaposrántotta

Stuffing

- Paprika, óriáscsiperka, paradicsom, padlizsán, hagyma, fokhagyma - vettem leltárba a hűtő tartalmát. Ezt kellett elhasználni, mielőtt megérkezik a friss zöldség.

A szövetkezeti bolt mindig kihívások elé állít. Nem azt veszem, ami épp eszembejut, hanem amit adnak és ami épp van. Tiszta kommenizmus. Leszámítva, hogy akármikor átugorhatok bármelyik szupermarketbe megvenni, azt, amit szeretnék. De nem szeretnék semmit. Amikor szembesülök a szövetkezetben kapott ládával (kicsi zöldségcsomag), akkor szinte érzem, hogy nőnek a metszőfogaim és hogyan alakulok át nyúllá.

Vegetables

A rengeteg zöldség pedig olyan, mint a rengeteg fegyver: használni kell. Yoda segít a répaevésben, de még így is rengeteg zöldség (és pirosság) lakik a hűtőben. Amit meg kell enni. A szövetkezeti zöldség előnye, hogy tovább eláll, mint a szupermarketben kapható zöldség. (Talán mert friss, ehem.)

Olyan ételeket kell kitalálni, amibe sok friss zöldség való. Csomószor nem csinálok mást, mint beöntöm a zöldségeket egy edénybe. Ez a kalaposrántotta esetében is így van.

Stuffing

Kalaposrántotta

1 kaliforniai paprika
1 jalapeño paprika (ízlés szerint)
paprika
1 tojás (vagy több)
szalonna

bors
1 paradicsom
2 szelet padlizsán
hagyma
fokhagyma
óriáscsiperke (portobello)
reszeltsajt

Portobellos with eggplant

1. A padlizsánszeleteket meggrillezem. Ha szép rácsosak lesznek, az jobb, de úgyse fog látszani. A lelkünk viszont örül a jó munkának.
2. Minden zöldséget apróra vágunk, kivéve az óriáscsiperkéket és a padlizsánszeleteket.
A zöldségből szalonnásrántottát készítünk, felhasználva a csiperkék törzsét. Jobb, ha a rántotta picit nyers marad.
3. A rántottát beletesszük a gomba kalapjába. Rátesszük a padlizsánt, majd a padlizsánt beborítjuk reszelt sajttal.
4. Betesszük a sütőbe és mielőtt elégne a sajt, kivesszük és mielőtt kihűlne, megesszük.

Ready to eat

1 megjegyzés: