2012. április 14., szombat
Pat’s
A vendéglőről először rosszakat olvastam. Egy ilyen kritika miatt mentünk el Pat’s-hez. Egy felháborodott vendég hosszú tirádát írt Pat’s-ről és kifgásolta, hogy semmi vegetáriánus ételt nem tudtak neki adni.
Én azon csodálkoztam, hogy a személyzet mennyire türelmes: Pat’s egy texasi étterem. Szerintem egy tisztességes texasi barbecue-vendéglőben még a savanyúkáposztában is van hús. A világ legrövidebb könyvei között pedig előkelő helyet foglal el a A texasi vegetáriánus receptek című munka.
Pat’s udvarában két, rakétafokozat méretű grillező áll. Az egyszerű asztaloknál emberek ülnek és a hús örömeinek hódolnak. Mindenki húst evett. Hússal. Az ellenséget megtévesztendő a menükhöz adtak köretet is, de a köretek is tele voltak hússal. Utóbb meg mernék esküdni arra, hogy szerintem még a krumplipürében is lappangott egy szelet sertés.
Pat’s nem egy elegáns étterem. Masszív padok, papírtányérok és laza pincérek jellemzik a helyet. A valószínűtlenül sovámy pincérünk mindenkinek azt mondta, dude, miközben hússal megrakott tálcákkal egyensúlyozott a tömegben.
A ragadozók pedig csak gyűltek. Volt itt születésnapott ünneplő hangos társaság, munkából betérő melósok és éhező irodakukacok. Egyvalami volt bennünk közös: mindenki HÚSt evett HÚS-sal. Valaki egy Pat’s-nél elköltött ebéd után vagy fanatikus hívő lesz vagy növényevő.
Mi húsevők hívők lettünk. Ide még visszajövünk.
Itt mi is szivesen lennénk törzsvendégek. :-)
VálaszTörlésEgyszer kipróbálnám, de törzsvendég nem lennék, bár vega se vagyok.
VálaszTörlésBoston2, nem túl messze tőletek Sturbridge-ben van egy hasonlo BBQ a skanzennel szemben.
VálaszTörlés