2012. október 5., péntek
Ôszi tökleves
Ôsz van - néztem a kosarmban lapuló tökre.
A nap süt, de a levelek már sárgulnak. A szobanövények a nyári szellôztetés után ismét beköltöztek a lakásba.
Süt a nap, de laposan: a hegylánc már nyolcig blokkolja a meleg fényt.
A fák szinesednek. Az elsô hó már egy hónapja leesett fenn Snowbirdben.
Most meg a tök.
Szóval ôsz.
Ilyenkor kell töklevest csinálni. Kedvenc egyszerû töklevesemet kiegészítettük egy kis hagymával és ezzel búcsúztunk a nyártól.
Hagymás tökleves
- vaj
- 1 hagyma
- 1 spagettitök
- 1 alma (ízléstôl függôen édes vagy savanyú)
Opcionálisan:
- körte
- fetasajt v kecskesajt
1. Az apróra vágott hagymát vajon megpárojuk.
2. Rátesszük az apróra vágott, meghámozott almát.
3. Rátesszük az apróra vágott, megnyúzott tököt.
4. Hagyjuk felforrni.
5. Fél órát hagyjuk lassú tüzön összeérni.
6. Turmixoljuk.
7. Tálaljuk és k vagy f sajttal és körtével ízesítjük.
Aztán reménykedünk, hogy lesz még nyár.
gyönyörű őszben randa egy leves BRRRRR
VálaszTörlésNevtelen, Gratulalok a hozzaallasodhoz es a konstruktiv / joindulatu megjegyzeseidhez.
VálaszTörlésRonda, de finom :)
VálaszTörlésÓ, hát csak úgy hazaértetek? Semmi kaland? :))) köszi a receptet, hétvégén tökölünk majd! :)
VálaszTörlés