Beef casserole
Originally uploaded by ribizlifozelek
Május öt alkalmából szinte mindenhol mexikói finomságokat ettek. Vagy olyan finomságokat, amiket Mexikóhoz kapcsolnak. Ilyen az inkább texasi eredetű chili con carne vagy a beef casserole.
Nagyon szépen hangzana, ha az ünnep alkalmából ezt ettük volna - de nem ezt ettük, hanem mézes-mustáros csirkét.
Jövőre majd valami mexikóit fogunk enni. Talán pont ilyen beef casserolet, csak akkor majd jobban fogjuk lefotózni.
- fél kiló darált marhahús
- 1 apróra vágott hagyma
- 1 konzerv paradicsom
- 1 konzver kukorica
- 4 felkarikázott krumpli
- 1/4 pohár rizs
- 4 kanál vaj
- paprika, csilipaprika
- sajt
- só
Összekevertük a darált marhahúst, a hagymát, a paradicsomot és a sót. A masszát beletettük egy kerámiaedénybe. Rátettük az összekevert kukoricát, burgonyát és paprikát, majd meglocsoltuk olvasztott vajjal. Az edényt - és a tartalmát - 45 percre betettük a sütőbe 375 F fokra. A háromnegyed óra elteltével vastagon megszórtuk reszeltsajttal és még húsz percre visszatettük.
Nagyon finom volt, bár egy év múlva majd nem teszünk bele kukoricát.
Egy főzőfórumon különben azt mondták róla, nem is mexikói étel, mert nincs benne bab.
Akárhol, akárkik is találták ki, ügyesek voltak.
És mi lett a negyed pohár rizzsel? :D
VálaszTörlésAmúgy jó kis recept, megjegyzem :)
Elfelejtettem beletenni es elfelejtettem beleirni, hogy elfelejtettem beletenni.
VálaszTörlés