2011. február 6., vasárnap

Cápatámadás - Narancsos cápa

Shark

- Az milyen hal?
- Cápa - mondta a kofa kicsit unott és egyszerre megbotránkozott hangon a piacon.

Látszott, nem értékeli azt az embert, aki nem ismeri fel a szeletelt cápát. Egybe még csak-csak felismertünk volna egy cápát, de szeletbe egész másként nézett ki, mint összeszerelve az akváriumban.

A kofa mégis úgy nézett ránk, mintha az uborka nevű zöldséget nem ismertük volna.

Szerencsére nem volt tömeg, másként szerintem hozzánk vágott volna egy másfél méteres halat.

- Egy kisebb szeletet kérünk.

- Jó lesz? - a felemelt szeletet mérete alapján a világ egyes részein nagybani importnak minősítették volna.

- Kisebbet.

A foka beletúrt a halomba, amiből a puzzle-k kedvelői esetleg most is összerakhattak volna egy cápát és felemelt egy darab húst.

- Jó lesz. Mennyi?

- 2.5 dollár.

Kétszer ettünk belőle.

Shark filets

Cápát már ettünk Salt Lake Cityben is, egyszer kisütöttük, egyszer pedig füstöltük a szörnyet, most azonban valami újat próbáltunk ki: narancsos cápát készítettünk. A narancsos cápa meglepően nagy sikert aratott.


Narancsos cápa

- cápa
- tejföl
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- egy pohár narancslé
- egy kanál reszelt narancshéj
- 3 kanél citromlé
- 1 kanál csípőspaprika
- olivaolaj

A narancslét, a fokhagymát, a narancshéjat, a citromlét, az olajat és a paprikát összekevertük és beletettük a cápát. Pár órát hagytuk ázni, majd kisütöttük a ragadozót.

Közben csináltunk egy krumplipürét.

A maradék lét tejföllel összekevertük és ráöntöttük a krumplipürére.

Mire elképszült, nagyon megéheztünk és ezért kegyetlenül megtámadtuk a cápát. Nagyon ízlett.

2 megjegyzés: