2011. február 6., vasárnap
Cápatámadás - Narancsos cápa
- Az milyen hal?
- Cápa - mondta a kofa kicsit unott és egyszerre megbotránkozott hangon a piacon.
Látszott, nem értékeli azt az embert, aki nem ismeri fel a szeletelt cápát. Egybe még csak-csak felismertünk volna egy cápát, de szeletbe egész másként nézett ki, mint összeszerelve az akváriumban.
A kofa mégis úgy nézett ránk, mintha az uborka nevű zöldséget nem ismertük volna.
Szerencsére nem volt tömeg, másként szerintem hozzánk vágott volna egy másfél méteres halat.
- Egy kisebb szeletet kérünk.
- Jó lesz? - a felemelt szeletet mérete alapján a világ egyes részein nagybani importnak minősítették volna.
- Kisebbet.
A foka beletúrt a halomba, amiből a puzzle-k kedvelői esetleg most is összerakhattak volna egy cápát és felemelt egy darab húst.
- Jó lesz. Mennyi?
- 2.5 dollár.
Kétszer ettünk belőle.
Cápát már ettünk Salt Lake Cityben is, egyszer kisütöttük, egyszer pedig füstöltük a szörnyet, most azonban valami újat próbáltunk ki: narancsos cápát készítettünk. A narancsos cápa meglepően nagy sikert aratott.
Narancsos cápa
- cápa
- tejföl
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- egy pohár narancslé
- egy kanál reszelt narancshéj
- 3 kanél citromlé
- 1 kanál csípőspaprika
- olivaolaj
A narancslét, a fokhagymát, a narancshéjat, a citromlét, az olajat és a paprikát összekevertük és beletettük a cápát. Pár órát hagytuk ázni, majd kisütöttük a ragadozót.
Közben csináltunk egy krumplipürét.
A maradék lét tejföllel összekevertük és ráöntöttük a krumplipürére.
Mire elképszült, nagyon megéheztünk és ezért kegyetlenül megtámadtuk a cápát. Nagyon ízlett.
Már a serpenyőben nagyon jól néz ki...
VálaszTörlésSzajban pedig kifejezetten izletes volt.
VálaszTörlés