2008. május 20., kedd

CÁPA!


Shark!
Originally uploaded by ribizlifozelek

Az a jó a Smithben, hogy mindent lehet benne kapni. Van ott bútor, élelmiszer, barkács és mindez pár saroknyira tőlünk.
Ráadásul érdemes az akciós ételeket is megnézni. Az akciós húsoknak két fajtája van. Az egyszerübb a Manager’s Special, ami úgy hangzik, mintha egy ósdi revolvermárka lenne, de nem az. A Manager’s Special az a holnapután lejáró szavatosságú nyers hús fillérekért. A másikféle akciós hús reklám: random módon leáraznak valami nagyok különlegeset és/vagy finomat, hátha a emberek még jobban odaszoknak. (Yoda esetében ez a dolog működik: az egyik szomszéd ló méretű kutyáját mindig a ház sarkára szaratja és nem szedi össze. Yoda első útja mindig odavezet. Szimatol, mert nagyon érdekes dolgokat érez arrafele.)
Velünk is így van. Mindig megnézzük, épp mi a különlegesség.
Most cápa volt. Igaz, nem egyben, Szó sincs arról, egy hatalmasra tátott állkapocsú cápát szeletelne a hentes. (Nemrég olvastam, hogy a Rákócza Richárd ferdításában a Jaws-ból Állkapcsok lettek. Ez így szószerint igaz, de azért az a filmet magyarul jobban ismerik Cápa néven...)
Szóval, vettünk két szelet cápát 2.50-ért.
Köretnek tésztát főztünk.
A cápát párolt fokhagymára helyeztük, megszórtuk garnélarákkal, hogy ne legyen egyedülm majd megpirítottuk, babérral koszorúztuk, majd egy kis fehérborban főztük még egy keveset. Megsz=rtuk petrezselyemmel, majd nagyra nyitott állkapcsokkal hatalmasakat haraptunk belé.

Nincsenek megjegyzések: