2011. február 12., szombat
Padlizsánleves
- Szerintem úgy néz ki mint egy gazpacho.
- Szerintem meg mint egy hányás.
A padlizsánlevest tegnap ebédre készítettem, de aztán inkább rántottkagylót ettünk.
A gyanus padlizsánleves pedig békésen szunnyadt a hűtőben.
Másnap a nap jelentős részét a Boston óceáni szél fútta utcáin töltöttem, miközben a testemen átszivárgó légáramlat a hátamon lobogtatta a kabátom, kedvem támadt a forró levesre.
Ültünk az asztalnál (Yoda alatta) és néztük a fura levest.
Aztán összeszedtük bátorságunkat és megkostoltuk.
Jó volt!
Padlizsánleves
- padlizsán
- 3 paradicsom
- 1 hagyma
- 6 szem fokhagyma
- olaj
- 4 pohár húsleves
- tejföl
- fetasajt
1. A zöldségeket és a hagymát és a fokhagymát beolajozva és félbevágva 45 percig sütöttük a 400 F-os sütőben.
2. A padlizsánt meghámoztuk.
3. A hagyma kivételével mindent összeturmixoltunk.
4. A pépet beleszórtuk a lobogó húslevesbe, majd kis lángon fél órát főztük.
5. Harminc perc elteltével belekevertünk egy pohár tejfölt.
6. Megijedtünk tőle.
7. Legyőztük félelmünket és fetasajttal megszórva megettük a levest.
Akkor nagyjából olyan mint egy padlizsánkrém, csak hígabb. Rossz nem lehet :)
VálaszTörlésEs mi van, ha nem turmixolod, csak kis darabokra felvagod?akkor nem lesz kicsit gusztusosabb?amugy kedvem tamadt hozza!
VálaszTörlésez (is) nagyon finom lehetett
VálaszTörlésOlajbogyo, Observer, nagyon jo volt :)
VálaszTörlésPhoebe, nagyobb felig-meddig szetfott darabokkal az en szememben kicsit gusztustalanabb lenne. Rendes turmixgeppel es nem hagymavagoval homogenebb masszat lehet csinalni.