2011. február 24., csütörtök
Padlizsánszendvics
A padlizsán magányosan pislogott a fiókban. A felette levő polcon két paradicsom töppedezett. Mögöttük egy jókora mozarella-jellegű sajt kornyadozott. Ők voltak a legrégebbi élelmek a hűtőben. Eljött az idejük. Ütött az órájuk.
Olyan előételt szerettünk volna csinálni, amibe egyszerre tehetünk padlizsánt, paradicsomot és sajtot.
A padlizsánt karikákra szeleteltük. Nyolc percet 450 Fahrenheit fokon grilleztük, majd olivaolaj és balzsamecet keverékébe áztattuk. A szeleteket megszórtuk bazsalikommal és zsályával, aztán a padlizsánszeletre sajtszeletet tettünk, rá pedig paradicsomot. Ismét megfűszereztük és visszatettük hét percre grillezni.
Ha majd jó lesz az idő, kipróbáljuk valódi parázson is.
OMG! Őrült jól hangzik!
VálaszTörlés