2011. február 24., csütörtök

Padlizsánszendvics

Eggplant Sandwich

A padlizsán magányosan pislogott a fiókban. A felette levő polcon két paradicsom töppedezett. Mögöttük egy jókora mozarella-jellegű sajt kornyadozott. Ők voltak a legrégebbi élelmek a hűtőben. Eljött az idejük. Ütött az órájuk.

Olyan előételt szerettünk volna csinálni, amibe egyszerre tehetünk padlizsánt, paradicsomot és sajtot.

A padlizsánt karikákra szeleteltük. Nyolc percet 450 Fahrenheit fokon grilleztük, majd olivaolaj és balzsamecet keverékébe áztattuk. A szeleteket megszórtuk bazsalikommal és zsályával, aztán a padlizsánszeletre sajtszeletet tettünk, rá pedig paradicsomot. Ismét megfűszereztük és visszatettük hét percre grillezni.

Ha majd jó lesz az idő, kipróbáljuk valódi parázson is.

Eggplant Sandwich

1 megjegyzés: