2009. január 24., szombat

Ökörfarok IV - ökörfarok pörkölt


Oxtail stew
Originally uploaded by ribizlifozelek

Gondolkodtam azon, hogy a mai bejegyzésnek azt a címet adjam-e, hogy az Ökörfarok visszatér, de mivel egy finom ételről van szó, inkább az egyszerűbb címet választottam. Azt se szeretném, ha az a kép alakulna ki rólunk, hogy ökörfarok-szaporítók vagyunk. Igaz, miután megvettük az ökörfarkat, rengeteg mindent csináltunk belőle. Készült egy leves, ami négy napig tartott. A levesben kifőtt ökörfarok egy részét megettük tormával és kenyérrel. Ezek után még mindig maradt levesben kifőtt, a csontról gondosan lefejtett hús.

Arra gondoltunk, hogy a húslevesben kifőtt marhahúsból finom és egyszerű pörköltféle étel készül. Kipróbáltuk, lehet-e ilyent ökörfarokból csinálni. Elvégre hús-hús.

Cheese!

Egy kis olajon hagymát és fokhagymát pirítottunk, megsóztuk, borsoztuk, köményeztük és sok-sok pirospaprikát szórtunk a tetejébe. Tettünk még bele egy kis csípőset is, aztán hozzáadtuk azt, ami az ökörnek a farkából megmardt. Hagytuk érni egy kicsit és végül beledobáltunk egy kis krumplit.

Egész más lett, mint a leves, de majdnem ugyanolyan finom volt.


2 megjegyzés:

  1. A végtelen ökörfarok története ...

    VálaszTörlés
  2. Most egyelore elertunk a vegere, de szerintem idovel az okorfarok visszater.

    VálaszTörlés