2009. január 17., szombat

Ökörfarok III - Tormás ökörfarok


Oxtail
Originally uploaded by ribizlifozelek

Megvettük az ökörfarkat, levest is csináltunk belőle. Viszont hegyekben állt egy fazékban a levesben kifőtt, jó húsos ökörfarokcsont.

Néztük a csontokat és gondolkodtunk, mit lehet vele tenni. Yodának nem akartunk ennyi csontot és porcot adni, mert a Mester alkatilag egyre szférikusabb és a porcok és csontocskák miatt valamiért hajlamosabb a vegyifegyverek alkalmazására. Valamit mégis kellett csinálni ezzel a sok ököralkatrésszel. A patkánynak sem akartuk odaadni, mert féltünk, megfekszi a gyomrát. (Meg is feküdte, véletlenül belekerült pár csontdarab, amit haláltmegvető bátorsággal, könyékig a konyhamalacba nyúlva kellett kipiszkálnom. Legalább abban biztos lehettem, ha közben beindul a gép, legalább a csontjaimat ki tudom húzni a torkából.)

Ahogy elmélkedtünk, mi legyen az ökörnek az farkából, beláttuk, hogy a finom ökörfarokleves alapját tekintve olyan, mint egy húsleves. A húslevesben pedig, a régi polgári hagyományok értelmében marha főtt, amit a boldog békeidők kockásabroszos kisvendéglőiben ropogós friss kenyérrel és tormával kínáltak.

Megkóstoltuk.
Picit zsírosabb volt, egyébként pont olyan. És nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: