2012. december 8., szombat

Találkozás Nyuszifüllel

Shoshoni

A csattanás kicsi volt. Sokkal nagyobbat szokott csattanni egy terepjáró egy személyautón.
- Valószínűleg egy kisebb horzsolás - gondoltam, amikor a Jeep kicsit átkozmetikázta az autó oldalát.

- Megegyem? - kérdezte Yoda.
- Ne. Nincs értelme. Inkább várj meg.

Amikor kiszállás közben láttam, hogy mennyire elszörnyed a Jeepből kiszálló koreai lány, aki nyuszifüles telefont lóbált, kicsit megijedtem. “Ennyire nem lehetek ronda” - gondoltam.

- Bocsánat, nem láttam...
- Jónapot - mosolyogtam - Jól van?
- Jónapot, jól. És Ön?
- Én is.




Szóval, lehetett volna szebb is, de csak kozmetikai volt. Karcolások az autó oldalán, mintha egy kardfogú tigris csócsálta volna az oldalát. A Jeepen nem nagyon lehetett sérülést látni, talán ha a fizikusoktól elkértem volna egy atommikroszkópot, akkor megtaláltam volna benne az autóban okozott kárt.

A szocializáció után antiszocializálódtunk: telefonáltunk. Észrevettem, hogy a nô iPhone-tokjának nemcsak fülei vannak, hanem pici pamacsos farka is.

Ha ilyenem lenne, lehet, én is elefedkeznék arról, hogy kitolatáskor és kanyarodáskor az autó orra kisöpör és átlóghat a szomszéd parkolóhelyébe.

- Kihívtam a rendőrséget - mondta a lány a nyuszis telefonnal. Kicseréltük a papírjainkat. 34 éves volt. Ettől még jobban megrázott a nyuszis telefon.

Az nem volt világos, hogy ehhez a koccanáshoz miért kellett rendőrt hívni, de ártani nem ártott. Lehet, megijedt Yodától.

A rendőr jött. Akkurátusan leparkolt, hogy egyikünk se menekülhessen el, majd begyűjtötte az iratokat és mindent beírt a fedélzeti számítógépbe.

Nyuszifülnél nem volt jogosítvány, de az egyetemi rendôr belépett a központi rendszerbe és leellenôrizte.

Egy pink rózsaszín kamerával megörökítette a tényállást.

Szépen leírtuk az eseményeket a rendôr formanyomtatványára. Ezt a rendôr beírta a számítógépébe. Aztán kinyomtatta. Kaptunk 1-1 példányt. .

Negyven perc alatt végeztünk. Már csak a biztosítókkal kellett egyezkedni. Tudtuk, az tovább fog 40 percnél tartani.

A rendôr elköszönt. Nyuszifül megrezegtette telefonfüleit.
Yoda felsóhajtott:
- Akkor most már sétálhatunk?

Nincsenek megjegyzések: