2014. február 17., hétfő

Del Mar al Lago



Perui. Halvendéglő. Tengeri halból. Salt Lake Cityben.

Ezt ki kellett próbálni. Többször is. A Del Mar al Lago (a tengertől a tóhoz) komoly környezeti változást jelenthet, akármelyik tengerről is legyen szó, annak ellenére, hogy a tó az nagy és sós. Mert a nagy és sós tóban nincs hal (se).

Talán ezért is kértünk egyik alkalommal egy steak-et is a Del Mar al Lagóban. Biztos, ami biztos, a legközelebbi hallelőhely ide ezersok kilométer.



A steak jó volt.
A rántott polipot nem lehetett elrontani.

Aztán jött az igazi kaland. A ceviche.

A cheviche az valamilyen citromfélével érlelt, fűszerezett nyers tengeri hal. Vagy kagyló. Szóval, bizalmi étel, ami valahonnan az ősi Peru környékéről származik és ami végső formáját akkor nyerte el, amikor a spanyolok a hódítással, halállal meg egyebekkel együtt elhozták a citromot az Újvilágba.

A Del Mar al Lago chevichéja nagyon jó.
Gollam nem evett annyi nyers halat mint mi. Csak a mi nyershalunk friss volt.

Nincsenek megjegyzések: