2010. december 8., szerda

Pekándiós torta


Pecan pie
Originally uploaded by ribizlifozelek

Pekándiós tortát már csináltunk egyszer.

Akkor elképszetsző sikere volt. A vihar közeledtét érző emberek éhező sáskaként csaptak le a pekándiós süteményre és az édesség gyorsabban eltünt, mint Úniós támogatás a polgármester zsebében.

Kollégák követelték a következő külünlegességet.
Éhező tekintettel lesték, lesz-e újabb adag pekándiós édesség.

Lett.

A recept a farmerlány blogjáról származik, ennek megfelelően kalóriatartalma elegendő lenne egy kétfős Mars-utazáshoz is (oda-vissza).

A recept szerint a pekándiót apróra kell vágni, olyan apróra, hogy aki allergiás a pekándióra, az ne is vegye észre, mi van a süteményben és kosólja meg. Természetesen Ree nem egy oklahomai Lukrécia Borgia.

Mi a biztonság kedvéért egyik alkalommal nem vágtuk fel a pekánt. A második Pekán eljövetelekor egy jó bíróhoz hasonlóan harmadoltuk őket.

Pecan Pie

Pekándiós torta

- 1 kész, fagyasztott pie forma
- 1 pohár cukor
- 3 kanál barnacukor
- 1 pohár kukoricaszirup
- háromnegyed teáskanál vaniliaaroma
- harmad pohár olvasztott sózott vaj
- 3 felvert tojás
- 1 pohár pekándió
- fél teáskanál só

1. Összekeverjük a cukrot, barnacukrot, vajat, kukoricaszirupot, vajat, vaniliát, sót és tojást.
2. A pekánt a pie-tészta aljába tesszük. Ráöntjük az 1-es pontban kikevert masszát.
3. Lefedjük alufóliával.
4. 351 Fahernheit fokon fél órát sütjük.
5. Lesszük a fóliát és még húsz percet sütjük és közben aggódva lessük a pekánt, elég-e. (Nekünk, lehet, a nagy magasság miatt, még 15 percre vissza kellett tenni a sütőbe lefedve alufóliával.)
6. A kész süteményt hagyjuk kihülni, majd jól eldugjuk, mert másként hamar elfogy.

Pecan Pie

2 megjegyzés:

NP írta...

ez már mekkora! nyami és nyami

Ribizline írta...

A nagy pie-formahoz (deep dish) keves az 1 cup pekan, inkabb 2 cup fer bele.