2016. december 26., hétfő

Hogyan készítsük el a tintahalat?


Preparing the squid

Bezzeg a tintahal
Mintahal



Persze a tintahal (squid) nem is hal, hanem talán lábasfejű. De ettől még meg lehet enni, csak el kell készíteni.

A tintahalelkészítés valahogy kimaradt a Ribizlik életéből, ezért a karácsonyi tintahalnak elkészítésének alaposan utána kellett nézni. (Figyelem, ha most rájáról lenne szó, azt mondanám, megrázó képek következnek!)

Preparing the squid

A tintahalat alaposan lemossuk, mintha nem is tiszta vízben éltek volna, majd szépen kinyújtjuk és levágjuk karjaikat pont a tintazacskó felett amputáljuk, majd megszabadítjuk a lényt a csőrétől.

Preparing the squid

Ezt követően levágjuk pici fülecskéit és lehúzzuk a bőrét.

Preparing the squid

Aztán szépen felkarikázzuk. Olyan érzés, mintha gumitömlőt vágnánk. Talán mert az íze is hasonló. Ekkor forró olajon sok fokhagymával megpirítjuk. Ha igazán friss a tintahal, akkor megmaradt karjaival még búcsut int nekünk.

Ha még mindig van hozzá gusztusunk, akkor megesszük.

Preparing the squid






Nincsenek megjegyzések: