Bezzeg a tintahal
Mintahal
Persze a tintahal (squid) nem is hal, hanem talán lábasfejű. De ettől még meg lehet enni, csak el kell készíteni.
A tintahalelkészítés valahogy kimaradt a Ribizlik életéből, ezért a karácsonyi tintahalnak elkészítésének alaposan utána kellett nézni. (Figyelem, ha most rájáról lenne szó, azt mondanám, megrázó képek következnek!)
A tintahalat alaposan lemossuk, mintha nem is tiszta vízben éltek volna, majd szépen kinyújtjuk és levágjuk karjaikat pont a tintazacskó felett amputáljuk, majd megszabadítjuk a lényt a csőrétől.
Ezt követően levágjuk pici fülecskéit és lehúzzuk a bőrét.
Aztán szépen felkarikázzuk. Olyan érzés, mintha gumitömlőt vágnánk. Talán mert az íze is hasonló. Ekkor forró olajon sok fokhagymával megpirítjuk. Ha igazán friss a tintahal, akkor megmaradt karjaival még búcsut int nekünk.
Ha még mindig van hozzá gusztusunk, akkor megesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése