2008. november 18., kedd

Yoda, az éhezőművész


Yoda Jedi master is
Originally uploaded by ribizlifozelek

Yoda imádja a hasát. Minket is imád és sétálni is nagyon szeret. A bogyót, a normál kutyaeledelt nem szereti, de megeszi. Időnként aztán a világ tótágast áll.

Ha valami nem a megszokott rend szerint történik, bepánikol: Éhen maradok. Amikor előveszem a bakancsomat a szekrényből, tudja, kirándulni fogunk a hegyekben. Ha szokatlan időben indulunk sétálni, beléhasít a rémület: Itt marad a bogyó és én nem leszek itt, hogy megegyem!. Abban az esetben, ha csomagokat gyűjtünk össze a bejáratnál, felismeri a helyzetet: Elmegyünk itthonról és nem lesz mit enni!.

És máris ráveti magát a tálkára és addig fal. Kétségbeesetten, rémülten zabál.

Séta közben viszont, a hegyen minden tökéletes. Az erdőben, az ösvényeken nincsenek elhajigált csirkelábak, csak izgalmas szagok. Sétálunk, nézegetjük a világot, esetlegleülünk egy sziklára falatozni. A természetben lehet szöcskékre vadászni, a farkas tekintetet bevetve osonni és futkározni.

Yoda's wolf look

Ha azonban kinyitom a hátizsákom, felcsillan a szeme és azonnal közeledik és ő lesz a mintakutya. A hátizsákban sok minden lapul, de a lényeg a csemege.

Survivor kit

Yoda kedvence is ott van egy kis kaviáros szelencében. Természetesen Yoda tudja, hogy a hátizsák kinyitásának egyetlen célja lehet: hogy ő csemegét kapjon. Mindent elkövet tehát, hogy kiérdemelje a csemegét és jól viselkedik. Ha pedig jól viselkedik, akkor ugyebár kap csemegét.

Amikor a kutyával vagyok, sosem tudom, ki manipulál kit...

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Istenem, ezek a fülek, imádom :)))

Remélem Yoda a töltött kápit is szereti :)

ribizlifozelek írta...

:)

TK-t nem kap, fogyozik. Max. falatkat.