Lamb tagine
Originally uploaded by ribizlifozelek
A Farmer marketen vettünk egy szép darab báránycombot. Két étkezésre, kétféle ételre volt elegendő.
Miközben a receptet írom le, fél szemmel a kampányhírdetéseket nézem. Kampánycsend, mint olyan, nem létezik. Még megtudom, hogy Obama túl radikális és túl tapasztalatlan. A választás napján is lehet - és fognak is kampányolni. Egyedül a szavazóhelyiségek környékén nem lehet kampányolni és propagandaanyagot viselni. Minden mást lehet - még igazolvány nélkül szavazni is. Ilyenkor a polgár "ideiglenes" szavazatot ad le. Azaz szavaz, aztán majd visszamegy és igazolja magát.
Ennyit a birka népről. Most jöjjön a birka étel.
A bárányt megsózom, borsozom és olivaolajon megsütöm. Ha valakinek nincs ideje vacakolni, itt be is fejezheti a főzőcskézést. A bárányhús annyira aromás, hogy már így is csodás íze van.
Ha bonyolítani akarjuk a dolgokat, a bárányt betesszük a tagineba, mellé szórunk répát, sót, borst, meglocsoljuk citromlével, leöntjük csirkehúslevessel, rácsepegtetünk egy kicsi mézet, a löttybe belehajugálunk egy kis burgonyát, fahéjat, majd párolt fokhagymát és hagymát.
40-60 percet főzzük a tagineban. Majd mehetünk nézni a választási műsort a tévében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése