2021. június 26., szombat

Molly másik mellbimbója

LeFevre overlook

 

- Mi az a hegy?

- Ez szemben a Vermillion Cliffs. Lehet látni, ahogy lépcsőzetesen emelkednek fel a hegyek.

- És az a hegy? - E meglehetősen türelmesen válaszolt és nagyon ismerte a környéket, de ez már sok volt neki. A távoli csúcs kifogott rajta, de szerencsére a LeFevre kilátó térképén ez is szerepelt:

- Molly mellbimbója!

Helyi nyelven Mollies nipple, mert hát a térképészeti intézet írtja az aposztrofokat a helynevekből. Ezeket a helyek igyekeznek visszacsempészni, szóval lehet, Molly's nipple is.

A lényeg, hogy ezt a hegyet is Molly mellbimbójáról nevezték el.

LeFevre overlook

Egy másik ugyanilyen nevű hegyet öt éve láttunk Pipe Springs közelében. Ezt, négy-öt hasonló hegyhez hasonlóan John Kitchen nevezte el felesége megfelelő testrészéről.

Csendben megjegyzem, hogy a két hegycsúcs formája nem igazán hasonló, szóval lehet, hogy John nagyon sok időt töltött el magányosan a hegyek közt és már elfeledte, hogy is nézett ki a felesége. Vagy sürgős pszichoanalízisre lett volna szüksége, mert mindenről AZ jutott az eszébe.

LeFevre overlook

A kilátó környékétől aztán eltüntek pajzán gondolataink. Ez a környék öt éve égett le egy óriási erdőtűzben és még csak most kezd magára találni.

A még most is erős égett szag elől visszamenekültünk az autóba és mentünk tovább a Kaibab National Foresten át a Grand Canyon fele.


LeFevre overlook

Nincsenek megjegyzések: