2014. március 18., kedd

A Jordán-folyó mellett 3 - Távolban egy akvapark



Most a Peace Gardennel ellentétes irányba indultunk a múltkori kerékpáros-kígyós kaland helyszínétől. Átkeltünk a folyón, elhagytunk egy fura házat, aminek a kertjén vízköpőkkel díszítették és már az erdőben voltunk.



Átkeltünk egy vasúton, ami mintha a prérin haladt volna át összekötve a két óceánt. A környéket elnézve teljesen hihetetlen volt, hogy itt valaha is jár valami szellemeken kívül.



A Jordán-folyó békésen kanyargott mellettünk, Yoda várta, hogy egy óvatlan kerékpáros a szájába tegye a bokáját. Ekkor láttunk meg a túloldalon egy akvaparkot.



Ezt nem vártuk volna.

Ezután egy golfpálya következett, majd egy helyi viszonylatban széles folyó. Mivel itt épp dolgoztak az úton, megállapítottuk, hogy eddig jutottunk, a csatorna másik oldalára majd legközelebb megyünk.



Ez a vízfolyás volt a Jordán-csatorna, ami a folyó vizének nagyját vezette el, nehogy véletlenül a megbokrosodott folyam kárt tegyen a városban. A csatornának köszönhetően a folyóban alig maradt víz.



Tervezik, hogy több vizet engedjenek a Jordánba és kevesebbet a csatornába, hogy a folyó még jobban magárataláljon. De ez még odébb van. Egyelőre a csatorna nagyobb - de legalább elviszi a vízbe kerülő szemét nagyját.





Nincsenek megjegyzések: