2009. november 18., szerda

A Leonidák


Sky
Originally uploaded by ribizlifozelek

Este volt és mi elindultunk fel a hegyekbe, hogy megnézzük a Leonidákat.

Olyan helyet kellett keresnünk, ahonnan a hegyek eltakarták a várost és a fényszennyezést. Ilyen helyet nem volt nehéz itt találni. Felmentunk az Emigraton Canyonba. Itt az első hágó tetején van egy parkoló, tökéletes kilátással a Little Dell-re. Most este minket nem ez a kilátás izgatott.

A meteorhullást szerettük volna megnézni a parkoló sötétjéből. A parkoló sötétjét azonban mások is használták: egy sötét autó parkolt egy nyugodt sarokban.
A másik oldalon egy rendőr parkolt, lámpák felkapcsolva, szájában sütemény, termoszában kávé és képernyőjén a flickr. Halálra ijesztettük, amikor megkérdeztük, lekapcsolná-e a lámpát, mert kioltja vele a csillagokat - és a meteorokat.

Nem olthatta le, neki őriznie kellett a semmit, de ajánlott egy jó kis helyet még feljebb.

Visszaültünk az autóba és továbbmentünk felfele. Kicsit havas volt már az út széle. Nem akartunk felmenni a legmagasabb hágóra. Magas volt, jeges, sötét és keskeny. Egy emlékoszlopnál félreálltunk egy tisztásra. Az emlékoszlopot valami fontos dolog emlékére állították valamikor, de a szöveg mára lekopott a monolitról.

Néztük a csillagos eget. Két hegyvonulattal arrébbről is látszottak a város fényei és kitakarták az ég nagy részét. Így is megszámlálhatatlanul sok csillagot láttunk. Hunyorogtak, nevettek. Műholdak bujócskáztak köztük, repülők suhantak fenn és egyszercsak hullani kezdtek a csillagok, egymás után, sokan.

Gyönyörű csillaghullás volt.
Kívánunk párat, majd visszaültünk Yoda mellé és hazamentünk.

A városból már nem látszottak a csillagok.

4 megjegyzés:

Parmezán írta...

Nagyon romatikus, szép éjszaka lehetett!

ribizlifozelek írta...

... es hideg...

Ziebi írta...

Tőlünk nagyon sok csillag látszik. :)

Szólhattatok volna, küldtem volna kívánságlistát :-P :)

ribizlifozelek írta...

Meg ma is lesz csillaghullas...