2009. november 11., szerda

Virslis, kolbászos serpenyős


Sausage casserole
Originally uploaded by ribizlifozelek

Ez az étel a maradékokból készült. A receptet menet közben magyarosítottam, mert valamelyik nap az az - igaztalan - vád ért, hogy nem tettem elég pirosaranyat a pörköltbe.

- virsli (2 szál, maradék)
- kolbász (fél, lengyel, maradék)
- 2 tojás (nem maradék)
- 1 pohár tej
- zsemlemorzsa
- reszelt sajt
- vaj
- mustárpor

A virslit és a kolbászt ízesítettem, azaz egy kis olajon megpirítottam, sóztam, borsoztam, paprikáztam és pirosaranyoztam. (Az otthon lévő lengyelkolbász semleges ízéről híres. Na, ezt a semleges ízt alaposan elvettem.)

Felvertem a két tojást. Belekevertem a mustárport, sót, tejet, majd eldolgoztam benne egy nagy adag zsemlemorzsát és az egész masszát beleöntöttem egy vajjal kikent mázas kerámiaedénybe. Beletettem a virslit-kolbászt és a körülöttük keletkezett levet. Megszórtam reszeltsajttal.

351 F fokra betettem az edényt a sütőbe. 31 perc után leettem a hőmérsékletet 325 fokra és 15 percet még benn hagytam.

Aztán megettük.
Én szőlőt ettem hozzá. Más újhagymát.

Nincsenek megjegyzések: