2013. január 24., csütörtök

Egyszerû aszaltszilvás sertésborda

Prunes with pork


Valószínûleg van bonyolult aszaltszilvás borda is, de ez egyszerû. Már amennyire egy étel egyszerû lehet. Mondjuk inkább, hogy nem bonyolult.

- aszaltszilva 2-3 marék, ízlés szerint
- sertésborda (2-3 éhség szerint)
- 1 fej karikára vágott hagyma (Ribizlifozelek szerint)
- olaj
- vaj
- liszt
- húsleves
- fehérbor
- só
- bors

A hús (bor)sózzuk, olajon megsütjük. Ha szeretjük lehet pirosra, ropogósra. Ha nem szeretjük, maradhat fehér. Ez egy szabad ország. Remélhetôleg az is az, ahol az olvasó éppen tartózkodik.

Amikor a hús megsült, kivesszük az olajból, bedobunk egy kanálnyi vajat, majd megpároljuk a hagymát.

A kanál liszttel besûrítjük a lét, majd visszatesszük a húst. Felöntjük fehérborral, hogy pont ne lepje el és s hiányzó lét húslevessel pótoljuk.

Ha elfogyna közben a lé, mindig utánatölthetünk egy kevés húslevest.

45 perc után beletesszük az aszaltszilvát és további 45 percet fôzzük lassú tüzön.

Szalmakrumplival vagy rizzsel fogyasztjuk. Vagy amivel akarjuk.

Nincsenek megjegyzések: