2009. március 4., szerda

Gyümölcsös karaj


Pork chops with prunes and raisins
Originally uploaded by ribizlifozelek

Szeretem az édes ízekkel körített húsokat. Az édes gyümölcsök íze érdekesen ellentpontozza a sós döglött állatot. Ez a kombináció valamiért számomra kellemesebb sertéssel, mint csirkével vagy pulykával.

A különféle aszalt gyümölcsöket felöntöttem egy deci borral és lassú tüzön melengettem, miközben megszórtam szegfűszeggel és fahéjjal. A mazsola és az aszalt szilva csak öt percet volt a tüzön, aztán félretettem őket.
A karajt megsütöttem, sóval, borssal, köménnyel fűszereztem, majd ráöntöttem a boros lét és másfél órát pároltam csigalassú tüzön. Többször ellenőriztem, van-e alatta elég lé.

Volt.
Ízlett.

Nincsenek megjegyzések: