What do you think about global warming?
Originally uploaded by ribizlifozelek
Végre eljött a pillanat, megcsináltuk az indiai boltban vett kecskét.
Nagyon rég ettem utoljára kecskét, még a Mecsekben egy icipici faluban, Kánban (ahol a káni filmfesztivált szervezték/ik). Nagyon ízlett. Most elhatároztuk, bepótoljuk a kecskementes éveket.
Egyszerű kecskét szerettünk volna csinálni, semmi bonyolultat, hogy jól érezzük a hús ízét. Választásunk a rozmaringos kecskére esett.
A kockaalakúra vágott kecskedarabokat olajban épp csak megsütöttük, öt percet, pont annyit, hogy megbarnuljanak.
Az alig sült kecskedarabokat vastagon megszórtuk rozmaringgal, kicsi sóval, borssal, a szeletek közé pedig vékonyra vágott fokhagymaszeleteket tettünk. A kecskéket áttettük egy tepsibe és felöntöttük őket egy kis borral, ami fél centi magasan állt az edény alján. Igyon még egyszer utoljára az életében a jószág!
A sütőt 450 F-ra melegítettük elő, betettük a kiskecskét, levettük a hőt 400 F-ra és magára hagytuk egy órára az állatot a borral, abba fojtsa a bánatát. Egy óra múlva kivettük, megborsoztuk és lefedve visszatettük még húsz percre.
Ezalatt bőven elkészült a hajában sült krumpli, amit összetörtünk pürének.
A recept szerint még 10 percre vissza kellett volna tenni szegény elhunytat a sütőbe fedetlenül, mi azonban úgy ítéltük meg, már kész a háziállat..
A kecskét krumplipürével tálaltuk és megettük.
Elképesztően jó volt.
2 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik, csorog a nyálam. Megyek is aludni. :)
Jo ejt!
Megjegyzés küldése