2013. március 9., szombat

Térképteszt

Map test

Nem akartam térképtesztet csinálni. Nem akartam azzal foglalkozni, melyik térkép a jobb, a Google vagy az Alma.
Amióta kartográfia létezik (azóta, hogy valamelyik szôrôs ôsünk a homokba rajzolta, merre vannak a lebunkózásra váró szomszédok), a térképészek tévednek. Minden térképen lehet hibát találni, csak keresni kell.

Tudom, az Apple térképén keresni se nagyon kell. Ezért is vártam az Alma-térkép letöltésével addig, amíg meg nem jelent a Google térképe. Aztán használtam azt tovább.

Ma délben azonban fuvaroztam egy kis macskaalmot. A macskaalmot a ház pincéjében találtam és megmozdításába bele is rokkantam.

Aztán feltettem a Craigslistre, kell-e valakinek harmad árért.

Egy fickó írt, hogy neki kell, de öreg, nyugdíjas, elviszem-e neki duplaannyiért. Az ilyen ajánlatokat gyorsan szoktam kitörölni - fillérekèrt kiteszem a teraszra, de elvinni már macerás-, de most láttam, hogy arra mennék, amerre az ember lakik.

Írtam, megyek.

Bepötyögtem a Google térképbe a címet, megnéztem az útvonalat - nem mintha olyan sok néznivaló lett volna rajta - és mentem.

A célnál megálltam és láttam, rossz helyen vagyok, a hely ne egyezett azzal, amit a fickó írt. Sôt, a számozás se stimmelt.
Megnéztem az Alma térkepét és picivel tovább mentem.
Ott volt a bérház.
Ott volt a fickó, nyugdíjas, veterán és termetes.
Fizetett.
Elköszöntünk.
Mentem.

Ezentúl pénzt fogok feldobni, melyik térkép alapján tájékozódom.
Ha elveszek, legyen a mentôexpedíciónak nehezebb dolga és hasonlítgassák csak a térképeket.

Map test

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Gyuszi szerinte a GPS rendszereknek szerződése van a turisztikai cégekkel. Ha elmegyünk valahová messzire, akkor valahogy soha nem azon az utvonalon hoz haza amerre vitt minket.