2021. november 30., kedd

Logani vizek és malmok

Logan

Jó nyáron Logan-ban lenni. Picit hűvösebb van, mint máshol és közel vannak a hegyek, ahol még inkább lehet enyhülést találni.

Logan canyon

Az enyhüléshez nem kell Tony Grove-ig vagy a Macitóig felautózni: a város szélén is vadregényes és nyugod helyeket találni.

Logan canyon

A Logan-kanyonban voltak a város első vízművei, amiknek tulajdonosai szó szerint egy fél kanálnyi tóba képesek lettek volna egymást belenyuvasztani.

Logan canyon

(Amikor felépült az első vízerőmű, felette akarta megépíteni egy vállalkozó a másodikat, mire az első tulajdonosa épített egy harmadik erőművet feljebb és amíg lehet, egy csepp vizet se juttatott az kettes számú erőműbe.)

Logan canyon

Azért is szeretünk az erőművek hült helyére jönni sétálni, mert itt kirándultunk először Puppey-val.


Puppey

Talán ezért is jöttünk vissza augusztusban pár napra Utah leglilább szállodájába, hogy Puppey ismerős helyeken sétáljon.


Puppey

Azaz rágjon.

Pink Hotel

A lilaszálloda épp a belváros szélén volt, gyalog lehetett menni sétálni és még vásárolni is - kis jóakarattal. Mert hát ez Amerika, itt ritkán sétálnak az emberek csak úgy amióta feltalálták az automobilt.

Logan

Pont a szálloda mögött találtunk egy - Loganban elmaradhatatlannak tűnő - patakot is.

Logan canyon

A patakot követve csatornákat és egy elhagyott malmot találtunk.

Thatcher mill

Meglepőek voltak a malom romjai a belváros peremén. Mert nem egy nagy becsben tartott történelmi helyről volt szó, ahol az ősök munkája iránti tiszteletből csak suttogva lehet megszólalni.

Thatcher mill

A belvárosi malom tökéletes kísértettanya volt, ahova a hely vagány csávók falfirkálni és sört inni járhattak. (Ezek szerint Loganban tényleg minden lehetséges.)

Thatcher mill

Mindezt múltidőben.

Thatcher mill

Nem sokkal azután, hogy ottjártunk, a Thatcher malom, ami ugyanazé a csakádé volt, akik Tony Grove-felfedezték, az épület maradványait lebontották, hogy lakóházakat építsenek a helyükre.

Thatcher mill

A fenti képen a malom megmaradt utcafrontja, a lentin pedig az eredeti épület látható.

Thatcher mill

Majd ha legközelebb elmegyünk és már áll az új apartmanház, azt is lefotózzuk.


Thatcher mill




Nincsenek megjegyzések: