Crock Pot
Originally uploaded by ribizlifozelek
A crock pot-hoz recepteskönyvet is kaptunk - kiderült, ez a füzetecske nem az örökkévalóság számára készült.
A használattól ugyanis esik és málik szét. Emiatt kénytelenek leszünk szépen sorban végigfőzni az összes receptet belőle és blogolni. Nem annyira nehéz feladat: három recept elkészítése után megállapítottuk, hogy a lassú tüzön főzés ezzel a berendezéssel egyszerű:
1. A hozzávalók előkészítése.
2. A hozzávalók összekeverése.
3. Az összekevert hozzávalók elhelyezése az ketyerében.
4. A sütési hőmérséklet kiválasztása (lassú tűz vagy még lassabb tűz) és a sütés.
5. Az étel elfogyasztása.
6. A ketyere elmosása.
Mindebből a 2-es és 6-os pont a legidőigényesebb.
A rizspuding kicsit munkásabb volt: előre meg kellett főzni a rizst.
- 2.5 cup megfőzött rizs
- 1.5 cup sűrített tej
- 2/3 cup cukor
- 3 evőkanál vaj
- 2 kávéskanál vanilia
- 1/2 kávéskanál szerecsendió
- 4 tojás
- fél cup mazsola
1. A rizst megfőzzük.
2. Az edényt megvajazzuk.
3. Mindent hozzávalót összekeverünk.
4. Két órát főzzük az edényben a magasabb hőfokon. Egy óra után megkeverjük - inkább azért, hogy meglegyen a főzés-érzet.
5. Megesszük.
6. A maradékot (ha van) félretesszük másnapra.
2 megjegyzés:
Ha nem lenne az a "ketyere elmosása"bizisten kipróbálnám de attól csalánkiütést kapok
Igazabol csak a keramialabost kell elmosni.
Megjegyzés küldése