2011. január 26., szerda
Fodros kel
Fodros kelt először virágcserépben láttam. Dísznövényként tartották. Azt hiszem, senki sem gondolt arra, hogy azt a növényt meg lehet enni. Én sem, így alaposan meglepődtem, amikor a kel felbukkant a hűtőszekrényben.
A fodros kel (kale) ellenségesen pislogott a hűtőszekrény aljában. Azt olvastam, ha megfagy, ez a növény édesebb lesz. Ezt nagyon szívesen kipróbáltam volna. Úgy éreztem, csak nyerhetek az üzleten: ha édesebb lesz, ehetőbb lesz. Ha ehetetlenre fagy, megvan a megfelelő ürügy az eliminálására.
Aztán mégsem fagyasztottam meg.
Felvágtam a leveleit. Nem apróztam el, a levéldarabokkal nyugodtan meg lehetett volna etetni egy kecskét.
A levelket jó sok fokhagymával megpároltam, majd felöntöttem húslevessel és fehérborral. A lét elpárologtattam róla, majd sültcsirkével tálaltam és késsel-villával megettük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése