2012. március 16., péntek
Krumplis kale
- Nagyon jó ez a szövetkezet! - mondta E, aki a szomszédunk, pilóta és pisztolya van.
- Csak túl nagy a doboz, egész héten repülök és nem tudom mind megenni a zöldséget.
Ragadozó èn em nem tudott együttérezni vele.
- Nem kell egy kis kale?
- Kell.
Krumplis kale
- sok kel (fél kiló, bár kelből nekem minden sok)
- fehérbor 1 deci
- fokhagyma 2 gerezd
- 6 szem megfôzött
- 1 konzerv paradicsom
- 1 csirkemell
- liszt
- só, bors, olaj
- citrom
Valami nagyon hasonlót már többször csináltam spenótból. De most kale kellett bele.
1. A vékonyra vágott csirkemellekei lisztbe forgattam és kevés olajban hirtelen kisütöttem.
2. Fokhagymàval fehèrboron megpároltam a kalet.
3. Belekevertem a paradicsomot és a kész krumplit. Tíz percet hagytam èrni.
4. Beletettem a húst. Tíz percet összefôztem.
5. Citrommal tàlaltam.
6. Yoda utálta - nem szereti a citromot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
nekem is kéne. ugyan kevésbße fotogén, de citrommal jó lehet;)
Igazad van!
Megjegyzés küldése