2019. január 28., hétfő

Dunai sétahajó





Szeretek a Dunán hajózni. Szentimentális dolog és kihagyhatatlan. Most is elmentünk egy borongós vasárnap rg körre. Kipróbáltuk a BKV hajójáratokat. A vasárnapit. A Parlamenttől a Vigadóig. 





Fantasztikus volt: csak mi voltunk a hajón, plusz a négyfős személyzet. Ők allották a többséget. Az egész úton nem volt beszálló és nem volt kiszálló. 





Mondom, nagyon jó volt. Nekünk. Közlekedési szempontból szerintem értelmetlen hajóval menni a Kossuth térről a Batthyányi térre. Mert van metró, ami valamivel gyorsabb és nem félóránként jár. A Batthyányi térről is felesleges hajóval menni a Várkertbazárhoz. Mert ott a villamos. A Várkertbazár - Petőfi tér megállónak van értelme, tényleg nem egyszerű ott körbemenni. (Ha mindenáron jó útvonalat keresünk, akkor a Petőfi tér - Várkert - Lánchíd pesti hídfő - Batthyányi tér viszonylatbak lenne értelme. Vagy valaminek a dunaparti agglomerációból a Belvárosba.)





Ez így egy turistahajó. Ami nem lenne baj, de ez egy römegközlekedésnek nevezett támogatott városnézőhajó 750 Ft-ért. A nagyvárosi tömegközlekedés nem profitorientált. A turistahajózás igen. Ez a BKV kishajó így a fizetős városnézőhajóktól szívja el a fizetőképes keresletet. Azoktól a hajóktól, ahol a turista kifizet(ne) egy kalap pénzt egy sétahajózásért. Ami egy magyar céget gazdagítana. Amiből lenne komoly adóbevétel. 

De mondom, fantasztikusan éreztem magam. 





Nincsenek megjegyzések: