2024. július 6., szombat

Kisinyov romokban

The Siege of Buda

Ahogy a páncélozott jármű áthaladt az íves kapun és tüzet okádva a szellemekre bedübörgött a várudvarba, egyből tudtam, hol vagyunk.

The Siege of Buda

Kisinyovban.

Mert a 2016-os Spectral című filmet ugyan Budapesten forgatták, de a Főváros most nem Párizst játszik benne, hanem Kisinyovot. 

A látvány kedvéért időnként leszórtak pár random autógumit, de az épületekhez nem nagyon kellett nyúlni.


The Siege of Buda

Persze van egy másik lehetőség is.

Egy óriási elterelő hadműveletről van szó: egy zártkörű partin, amin nagy összegek vesztették el közpénz jellegüket egy üveg Dom Perignon véletlenül beleömlött egy biztosítószekrénybe, ami zárlatos lett és a Karmelita alatt megbúvó titkos laboratóriumból,, ahol a kommunizmus szellemével kísérleteztek, több lidérc is kiszabadult.

The Siege of Buda

A lidércek (akik észlelésére fejlesztették ki a LIDAR-t), megszállták a Palotát.

Egy elit Delta Force kommandó kiegészítve a félelmetes magyar 13-ik Stüszivadász Zászlóalj rettegett Jägermeister szakasza kísérelte meg a lehetetlent: célzóvíz vételezése után szellemírtók nélkül kiűzni a múlt szellemét, hogy felszabadítsák a Várat jövendő lakójának.

The Siege of Buda

Ágyuval és PSzH-vel sem lehet szellemre lőni. A harcban a Vár jelentősen megsérült, de a túlélőket sikeresen evakuálták helikopterrel.


The Siege of Buda

A történteket a kormány megkísérelte eltussolni, ezért leforgatták a Spectral filmet és a megtévesztés fokozására a Spectre című filmet is és kitalálták a Vár felújíítását célzó kormányprogramot, amivel igyekeztek a felújításra fogni a harcok által okozott károkat.


The Siege of Buda

Szóval nem tudom, mi a valószínűbb.

Filmforgatás vagy pedig harc a szellemekkel.


The Siege of Buda

Nincsenek megjegyzések: