2014. június 7., szombat

Kék tinta

Yoda in Sugar House Park

- Ez nem jó - mondta a hatósági állatorvos.
Felhúztam szemöldököm.

Azt hiszem, akkurátusan kitöltöttem az EU formanyomtatványt "ötnél kevesebb" kutya beviteléről. Az ötoldalas papírt az amerikai hatóság megcsinálta kétnyelvű verzióban is. (Magyar-angol verzióban erről az oldalról tölthető le.) A papír öt oldalas, szóval még mindig túl sok az erdő az Unióban. A takarékos amerikaiak ugyanezt az infót egy lapra teszik rá, igaz, nekik régen ebből hat másolat kellett. De már elég egy.

Az állatorvos ezt a papírt gondosan leellenőrizte és aláírta.

- Mi a gond? - kérdeztem.

Láttam, hogy a másik kliens, egy fiatal csajszi kíváncsian figyel. Mint kiderült, ő valami művészeti projekt keretében vitt teheneket Kanadába. Hogy a kanadai tehenek miért nem elég művésziek, azt nem tudom, de ha valaki képes a Művészetért teheneket furikázni , akkor már minden tiszteletet megérdemel.

A hatósági állatorvos rámnézett, éreztem, most valami sokkoló dolog fog következni. Nem elég Yoda három mikrocsipje vagy esetleg az EU zavart érez az erőben és nem engedi be a Mestert.

- A nyomtatvány jól van kitöltve -  sóhajtottam egyet -, de az állatorvos fekete tollal írta alá. Másszínűvel kell. Lehetőleg kékkel. A hamisítások miatt.


Behunytam a szemem. Lehet, hogy a szabály kitalálója színes tintákkal álmodott és nem hallott a színes nyomtatókról?

Blue sky

1 megjegyzés:

Christine írta...

Juj! Angolék meg akkor reklamálnak ha netán kék tintával töltesz ki bármit. Merthogy az csak feketével kell.Mi meg győzzük számon tartani.:-)