2014. szeptember 21., vasárnap

Utah State Fair - 2014

Utah State Fair - 2014

- Tisztelt nagyérdemű, húsz perc múlva kezdődik a hipnotizőr bemutatója!!!!!!!

Természetesen hipnotizőr nélkül nincs utahi vásár. Ez kell.
A utahi vásár az olyan, az olyan, mint egy megelevenedett boldog békeidőkbeli romantikus, vidéki Angliában játszódó regény.

Utah State Fair - 2014

A színpadon épp egy tizenéves kislány énekelt négy embernek, akik igyekeztek alaposan lefedni a háromszáz személyes nézőteret. A lányka hangja alapján vagy nagyon közeli rokonok vagy siketek lehettek.

Utah State Fair - 2014

Egy-egy hatalmas csarnokot szenteltek a bárányoknak, sertéseknek, kecskéknek és teheneknek.

Hatalmas övcsatot viselő férfiak és nők vezették szemük fényét pórázon és kecskékről, sertésekről, bárányokról és tehenekről beszélgettek, miközben zajlott a kecskeszépségverseny.

Egy Stetson-kalapos ember lelkesen kommentálta az elegáns ruhában (vagy szőrben) felvonuló versenyzőket.

Utah State Fair - 2014

- Harmadik generációs kecsketenyésztő, aki minden nap több órát szentel kecskéinek... - Magyarázta a kommentátor, mi pedig továbbmentünk és megnéztük az ennivaló malackákat.

Utah State Fair - 2014

Amikor aztán bejutottunk a kertészpavilonba, döbbenten néztük a díjazott zöldségeket, az aranyérmet kapott óriási tököket és uborkákat.

- Az én tököm a legnagyobb - véltem hallani a sarokból és gyorsan továbbálltunk.

Utah State Fair - 2014

Vicces volt a vásár, vidéki volt a vásár, viszont jelen volt az alternatív gasztronómia csúcsa, a sörtésztában kirántott Snickers, amit megszórtak porcukorral. Már ezért érdemes volt kijönni!

Utah State Fair - 2014


1 megjegyzés:

zsuzsi írta...

Ez tenyleg mint egy angol kisvarosi Fair. Vagy Country Show. Tortaverseny nem volt? Nem evo, hanem keszito? Meg versenyeznek a lekvarok, csatnik, zselek is. Kedvencem a 7 kiskrumpli vagy 3 nagykrumpli kategoria. Es lemerik, h grammra egyenloek-e azok a krumplik. Ja es itt ez annyira komoly, h reggel 9-ig le kell adni a versenytargyakat, 10-12 kozott megy a zsurizes a szinfalak mogott, aztan a zsuritagok lelepnek, mert volt mar h a vermes tortadiszito versenyzok megvertek a nem megfeleloen zsurizo birokat :)))
Anyosom harom even at nyerte meg a fodijat, ui 12 kategoriaban lett gyoztes. Ezek komoly dolgok am ;)